payamgps.com

ساختار پوست

ساختار پوست

بسیاری از افراد دغدغه ی زیباسازی و جوانسازی پوست خود را دارند. برای اینکه بتوانیم به پوست خود بهتر کمک کنیم بهتر است که ابتدا ساختار آن را به طور کامل بشناسیم.

پوست از مهم ترین بخش های بدن برای حفظ سلامت آن است. پوست عضوی است که بدون آن هیچ موجودی نمی تواند به حیات نمی خود ادامه دهد. پوست وسیع ترین عضو زنده ی بدن است.  در واقع، پوست یکی از پیچیده ترین و پرکاربردترین اعضای بدن  هم به حساب می آید. سطح پوست بدن انسان تقریبا به اندازه ی 1.8 متر مربع است. پوست 16 درصد از وزن بدن را هم به خود اختصاص می دهد.

اجزا و ساختمان پوست

قطر پوست ما بین 1 تا 4 میلیمتر است. در هر اینچ مربع از پوست،  اجزای زیادی را می توان در آن دید كه با تعداد بسیار زیاد و باور نکردنی در كنار هم به وظایف خود می رسند. از اجزای سازنده ی پوست می توان 650 غده ی ترشح کننده ی عرق ، 65 فولیكول مو ، 19 یارد مویرگ های ظریف خونی، هزاران سلول لمسی، ترمینال های عصبی و سلول های لانگرهانس در هر اینچ مربع از پوست در كنار هم هستند.  به این سلول ها سلول های ملانوسیت وآنزیم های تیروزیناز یا همان سازنده ی ملانین  را هم باید اضافه کنیم.

به طور كلی دو نوع غده در داخل پوست وجود دارند

غدد ترشح کننده ی چربی

غدد ترشح کننده ی عرق

معمولا دهانه ی هر كدام از غده های چربی به یک فولیكول مو می رسد.  ولی در برخی از موارد در پای هر فولیكول مو چندین غده ی چربی هست. این غدد چربی موجب تجمع چربی یا Sebum بر لایه ی رویی پوست می شوند. غده های عرق در درون لایه های زیرین پوست (درم) و عمیق هستند و به صورت ترمینال های فنری شكل هستند و ریشه دارند.  عرق به وسیله ی  یک لوله ی تو خالی برای دفع آن از لایه های بالاتر (اپیدرم) گذر می کند و دهانه ی كوچك لوله در سطح پوست گشوده می شود. لازم به ذكر است که تعریق بر خلاف تصور عمومی موجب پاکسازی پوست نمی گردد.

 

لایه های پوست

لایه ی اول (اپیدرم)

سطحی ترین لایه ی پوستی، اپیدرم نام دارد. اپیدرم  از کراتینوسیت ها، ملانوسیت ها و سلول های لانگرهانس ساخته شده است. این لایه به طور معمول 0.1 میلی متر قطر دارد. اما در کف دست ها و پاها قطور تر است و حتی به 1.4 میلی متر هم می رسد.

این لایه به طور شگفت آوری نازک و محکم است. در حدود 1 میلی متر بر روی تمام سطح پوست قرار دارد.  اگرچه در قسمت هایی مثل پلک ­ها، ضخامت آن نازک تر است.  و حدود 0.05 میلی متر است. این لایه دارای رگ­ های خونی نیست.  این لایه از مویرگ ­هایی که در سطح بالایی لایه دوم قرار دارند تغذیه می شود.

مواد مورد نیاز برای رشد و حفظ لایه ی اپیدرم بوسیله ی لایه ی درم تامین می شود. اپیدرم دارای چهار نوع سلول است. که سلول های مرکل، کراتینوسیت ها، سلول های لانگرهانس و ملانوسیت ها نام  دارند. کراتینوسیت ها بیشترین ناحیه از اپیدرم یعنی تقریبا 85 درصد از آن را می سازند.

اپیدرم از 4 تا 5 لایه تشکیل شده است. تعداد این لایه ها به قسمت های متفاوت بدن وابسته است:

  1. لایه ی طبقه ی شاخی
  2. لایه ی میانی
  3. لایه ی دانه ای
  4. لایه ی زیرین
  5. لایه ی انتهایی

لایه ی دوم (درم)

درم دومین لایه ی پوستی است. قطر این لایه هم مثل اپیدرم در نواحی متفاوت بدن، مختلف است. زیرا وظایف و ویژگی های هر ناحیه از بدن، شرایط ویژه ی خود را دارد. برای نمونه در ناحیه ی پلک، درم کمترین ضخامت را دارد. اما در کمر، بیشترین ضخامت را دارا می باشد.

برعکس اپیدرم، در درم، هیچ زیر لایه ی مستقلی نیست.  تنها سه نوع بافت در آن وجود دارد:

  1. کلاژن
  2. بافت کشسان
  3. فیبر مشبک

مهم ترین خاصیت لایه ی درم، دارا بودن سلول هایی با عملکرد تخصصی است. این سلول ها با عملکردهای متفاوتی مثل لامسه، فشار و حس های دیگر در درم می باشند.

لایه ی سوم (هیپودرم)

هیپودرم زیرین  ترین لایه ی پوست است. ترکیبات و ساختار این لایه  با دو لایه ی دیگر بسیار فرق دارد.

هیپودرم به طور معمول از چربی و بافت های پیوندی تشکیل شده و کار اصلی آن اتصال پوست به بافت های زیرین آن است. این لایه شامل رگ های خونی و عصب های بزرگ و پیچیده است. همچنین جایگاهی برای فیبروبلاست ها است که برای تولید کلاژن تخصص یافته اند. وقتی کلاژن ساخته می شود به لایه ی بالایی انتقال داده می شود.

برای تماس با ایران ژنس میتوانید از طریق تماس با 09121394944 و یا شماره ثابت 88563259 تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ما بصورت 24 ساعته آماده پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان هستند.

اسپانسر: پیام جی پی اس فروشنده ردیاب خودرو